ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Την Δευτέρα 14/12 οι κρατούμενες του κέντρου κράτησης μεταναστών στο Ελληνικό
αποφασίζουν να προχωρήσουν σε μαζική απεργία πείνας. Οι λόγοι προφανείς.
Οι συνθήκες διαβίωσης στα κρατητητήρια του Ελληνικού είναι άθλιες. Κρύο, φαγητό που δεν τρώγεται,
μηδενική ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, απαγόρευση να παίρνουν οι κρατούμενες συσκευασμένα τρόφιμα ή οτιδήποτε άλλο από τα επισκεπτήριά τους, τρίμηνες παρατάσεις κράτησης, προσπάθειες για βίαιες απελάσεις.
Όλα τα παραπάνω οδηγούν τις κρατούμενες στην απόφαση να ξεκινήσουν απεργία πείνας για να κερδίσουν τα αυτονόητα και πάνω απ’ όλα την ελευθερία τους.
Ο αγώνας αυτός έρχεται να συμβάλλει στον αγώνα που ξεκίνησε πριν ενάμιση μήνα η Σάναε Τάλεμπ με την αποχή συσσιτίου διεκδικώντας την ελευθερία της.
Η Σάναε Τάλεμπ ξεκίνησε τον αγώνα της, καταγγέλωντας τις άθλιες συνθήκες του Κέντρου Κράτησης Ελληνικού και την παράταση της κράτησής της πέραν του εξαμήνου, απαιτώντας την απελευθέρωσή της και η απάντηση του κράτους ήταν ξεκάθαρα εκδικητική. Προσπάθησαν να την απελάσουν με την βία, την ξυλοκόπησαν, την οδήγησαν σε δίκη επείδη αντιστάθηκε στην βίαιη απέλαση και τρομοκράτησαν τις υπόλοιπες κρατούμενες στο Ελληνικό απαγορεύοντας τους να παιρνούν συσκευασμένα τρόφιμα απ’ έξω(με αποτέλεσμα προφανώς να μην μπορούν να κάνουν αποχή από το συσσίτιο). Η Τάλεμπ συνέχισε να αγωνίζεται και κατέθεσε εκ νέου αίτηση αποφυλάκισης.
Σήμερα οι κρατούμενες μετανάστριες στο Ελληνικό με κύριο αίτημά τους την απελευθέρωση, αποφάσισαν να αγωνιστούν συλλογικά για αξιοπρέπεια και ελευθερία.
Στηρίζουμε κάθε αγώνα των κρατούμενων μεταναστών/στριών που αποφασίζουν να διεκδικήσουν την ελευθερία τους και να αντιδράσουν στο ειδικό καθεστώς αιχμαλωσίας τους μέσα στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης του κράτους.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Leave a Reply