ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Σε μία εποχή που οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί αλλάζουν συνεχώς,
με κεφάλαιο και κράτος να αναπαράγουν και να ενισχύουν την κυριαρχία τους εντείνωντας την επίθεσή τους στους από τα κάτω, αντιλαμβανόμαστε την ολοένα και μεγαλύτερη ανάγκη για συλλογικοποίηση και περαιτέρω οργάνωσή μας και την ενίσχυση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

Έτσι, ύστερα από κοινή εμπειρία σε άλλα εγχειρήματα/ομάδες και έχοντας εντοπίσει κοινές πολιτικές συμφωνίες και ανάγκες, σύντροφοι και συντρόφισες από τις γειτονιές των νοτίων προαστίων αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την αναρχική συλλογικότητα parekura.

Parekura στην γλώσσα των maori σημαίνει «πεδίο μάχης». Γνωρίζοντας πως ο αγώνας για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους είναι κάτι το συνεχές, μέσα σε αυτό το «πεδίο μάχης» , έχουμε στόχο την όξυνση του κοινωνικού-ταξικού πολέμου, την προσπάθεια για οργάνωση της ταξικής μας αντεπίθεσης και διάδοση του αναρχικού λόγου μέσα από παρεμβάσεις και δράσεις τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Ο τρόπος με τον οποίο οργανωνόμαστε βασίζεται στα χαρακτηριστικά της αυτοοργάνωσης, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, βρισκόμενοι ενάντια σε λογικές ανάθεσης, διαμεσολάβησης και πολιτικής πρωτοπορίας.

Αγώνας ενάντια σε κεφάλαιο κράτος και εξουσία.
Για την κοινωνική επανάσταση.
Για την αναρχία και τον κομμουνισμό.

Γενάρης 2016