Σχετικά με τον ρατσιστικό οχετό του αντιδημάρχου Ξηνταβελώνη

Με συνθήματα σε κεντρικά σημεία των γειτονιών μας υπενθυμίσαμε στους κατοίκους της Αργυρούπολης και του Ελληνικού τι είδους (μισ-)άνθρωποι βρίσκονται με την ανοχή ή και την ψήφο τους σε θέσεις εξουσίας στον δήμο.  Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη εμετική ανάρτηση του Αντιδημάρχου Ξηνταβελώνη σχετικά με την πυρκαγιά που κατέστρεψε την κόλαση του στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών στη Μόρια και την επακόλουθη εξέγερση των έγκλειστων.

Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πέτρος Ξηνταβελώνης, εξέχον στέλεχος της παράταξης Κωνσταντάτου, μετά την πυρκαγιά στο στρατόπεδο φυλάκισης μεταναστών στη Μόρια αναδημοσίευσε μια άκρως ρατσιστική και σεξιστική ανάρτηση στο facebook. Στόχος ήταν οι χιλιάδες κατατρεγμένοι/ες, έγκλειστοι/ες σε στρατόπεδα-φυλακές, έρμαια των κρατικών πολιτικών εξόντωσης και των φασιστικών συμμοριών.

Η αναδημοσίευση του ρατσιστάκου Ξηνταβελώνη ακόμη και αν κατέβηκε από τα κοινωνικά δίκτυα μετά από λίγες ώρες, δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντάτος και τα πρωτοπαλίκαρα του βγάζουν το υποτιθέμενο προσωπείο του «άριστου» και «εργατικού αντιπροσώπου του λαού» για να φορέσουν αυτό του ρατσιστή, του εθνικιστή και του μισάνθρωπου. Η δημιουργία ρατσιστικών επιτροπών κατοίκων και οι άθλιες δηλώσεις του δημάρχου ενάντια στους πρόσφυγες στο πρώην αεροδρόμιο ελληνικού, η κάλυψη του δημαρχείου κάθε χρονιά με υπερμεγέθη ελληνική σημαία στις εθνικές γιορτές, η επίσημη συμμετοχή της διοίκησης του δήμου στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και φυσικά η ανοιχτή συνεργασία του δημού με ένστολους παρακρατικούς (+η συμμετοχή αυτών στη μαθητική παρέλαση τον 10/2018) είναι μόνο μερικά highlights.

Όπως έχουμε πει και παλιότερα το αν το κάνουν αυτό επειδή όντως είναι φασίστες ή επειδή θέλουν να ικανοποιήσουν τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους τους δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα. Πιθανότατα ισχύουν και τα δύο. Το σημαντικό είναι ότι σκουπίδια σαν τον Ξηνταβελώνη, εκμεταλλευόμενοι τη θέση που έχουν και το ευνοϊκό για την αντιμεταναστευτική ρητορική κλίμα που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στον δημόσιο λόγο βρίσκουν την άνεση και κανιβαλίζουν, προωθώντας εκ νέου τον ακροδεξιό λόγο. Αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο που έχουν τέτοιες κινήσεις να κάνουν την τοπική κοινωνία  να  συνηθίζει την μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και να στρέφουν τους ντόπιους εναντίον των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου. Ξέρουμε καλά την παράταξη Κωνσταντάτου και τις θέσεις της. Γνωρίζουμε καλά ότι στηρίζονται πάνω στην κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησής τους και την ακολουθούν τυφλά. Για αυτό το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που απαιτούμε από το σκουπίδι που ονομάζεται Ξηνταβελώνης είναι να κρατήσει τον ρατσιστικό οχετό στο στόμα του και να μην τον εκφράζει δημόσια.

Κάθε ένας και κάθε μία από εμάς ξέρει ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/στριες, οι κατατρεγμένοι/ες από τους τόπους τους, οι φυλακισμένοι/ες χωρίς καμιά αιτία, οι εκμεταλλευόμενοι/ες χωρίς χαρτιά. Το πρόβλημα είναι το κράτος και οι πολιτικές του. Το πρόβλημα είναι οι δολοφονίες και οι πνιγμοί. Το πρόβλημα είναι η αντιμεταναστευτική πολιτική. Το πρόβλημα είναι ρατσιστές, οι κανίβαλοι και οι Ξηνταβελώνηδες αυτού του κόσμου.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ.

 

αναρχική συλλογικότητα parekura | parekura.espivblogs.net

10/2020

Leave a Reply