Παρέμβαση για την 6 Δεκέμβρη σε Αργυρούπολη/Γλυφάδα/Ελληνικό

Κυριακή 6/12/2020 – Το κέντρο της Αθήνας ήταν για άλλη μια μέρα φρούριο. Αυτή τη μέρα πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες. Κλειστοί σταθμοί μετρό, άδειοι δρόμοι, αστυνομία σε κάθε γωνία, απαγόρευση κυκλοφορίας. Με τα  πεπραγμένα του, το κράτος ξεπέρασε ακόμα και τα δικά του προσχήματα περί προστασίας της δημόσιας υγείας. Δήλωσε με κάθε τρόπο ότι αφενός δεν πρέπει επ’ ουδενί να σπάσει η κοινωνική σιωπή, να αναδειχτούν οι ευθύνες του, να διαρρηχθεί ο κρατικός μονόλογος της διασποράς φόβου, της γενικευμένης επιτήρησης και της επιβολής προστίμων. Αφετέρου όπως και στις 17 Νοέμβρη αποτύπωσε τον τρόπο που θα διαχειρίζεται τις ανεπιθύμητες εκφάνσεις της κοινωνικής δυσαρέσκειας ακόμα και όταν σημάνει τη λήξη της λεγόμενης υγειονομικής κρίσης. Με ολοκληρωτικό έλεγχο και μπόλικη καταστολή.

12 χρόνια πριν οι ειδικοί φρουροί Κορκονέας και Σαραλιώτης δολοφονούσαν εν ψυχρώ τον 16χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. 12 χρόνια πριν οι εξεγερμένοι/ες σταμάτησαν τον χρόνο και κατέλαβαν την καρδιά της μητρόπολης και κάθε συνοικίας ανά την επικράτεια. Οι μνήμες ζωντανεύουν λίγο παραπάνω τέτοιες μέρες και τροφοδοτούν ανατρεπτικές σκέψεις και απελευθερωτικές επιθυμίες.

Εν μέσω κλίματος απαγορεύσεων, όπως έγινε από κόσμο του αγώνα τόσο στο κέντρο όσο και σε άλλες περιοχές, αποφασίσαμε να παρέμβουμε στις γειτονιές μας (Ελληνικό-Αργυρούπολη-Γλυφάδα) με συνθήματα στους τοίχους και τρικάκια για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τις εξεγέρσεις και την κρατική διαχείριση της πανδημίας.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ & ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ-ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠ’ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – Η ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 08, ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

αναρχική συλλογικότητα parekura
parekura.espivblogs.net | parekura@espiv.net

Leave a Reply